Rörelsefrihet


Jag låter Teo, Cicero och Disa vara ute i lägenheten en hel del så att de ska få röra på sig och även stimuleras. MEN - jag måste poängtera att skäggagamer är ökenlevande reptiler och de kan inte vara utanför sitt varma terrarium någon längre tid. Det mår de absolut inte bra av. Du kan inte ha din skäggis springande runt som en katt i lägenheten - särskilt INTE om du har kyligt i rummet.

Jag skaffade mina skäggisar för jag är fascinerad av reptiler - och för att jag älskar djur. Bär du runt på din skäggis så var försiktig. En skäggis håller inte alltid i sig lika bra som t.ex. en leguan. En skäggis litar på att du håller i honom..! Dessutom kan de trilla ner från soffor och liknande. Jag vet en skäggis som bröt benet när han trillade ner från ett soffbord - så håll alltid koll.

Skäggisar är nyfikna och vill undersöka det mesta. Teo har klättrat runt i mina krukväxter (och rivit ner en del). Kolla upp så att du inte har några giftiga plantor innan du släpper ut din skäggis - de smakar gärna på allt...


Nyfiken Disa. Foto Gunilla ©
Nyfiken Disa - hon klättrade själv upp i bokhyllan

Teo tycker om att sitta på en tjock handduk på fönsterbrädan och titta ut. Det är så gulligt - första gången satt hon i en och en halv timma! Hon följde bussar, cyklister, gångtrafikanter och mopeder med stort intresse. Cicero däremot är rädd för vad som finns utanför lägenheten - så självklart tvingar jag honom inte att sitta i fönstret. Sätter du din skäggis i fönstret, var mycket försiktig med kallt drag - särskilt på vintern. Det blir snabbt för kallt - är det sol så kan det bli för varmt. Dessutom kan de lätt ramla ner så lämna dem aldrig ensamma utan uppsikt.


Copyright © Gunilla. All Rights Reserved.
No part of this website may be copied or reproduced without permission.