Bra böcker om SkäggagamerTyvärr finns det inte mycket litteratur på svenska om Skäggagamer. Men våren 2005 kom det den mycket bra bok om skäggagamer. Jag rekommenderar dig verkligen att läsa den! Följ länken nedan för att beställa.

Förutom denna bok hänvisar jag till böcker på engelska. Jag äger själv alla böckerna som jag rekommenderar nedan. Alla är bra och har något att ge. Ska du köpa (eller redan har) en skäggagam bör du absolut ha åtminstone EN bok. Det är bra att till hands när man undrar över något.

Jag har beställt de flesta av mina böcker via Amazon.com i USA. Jag har betalat via mitt VISA kort och det har fungerat utmärkt. Det brukar ta 2-3 veckor för böckerna att komma fram. Priset på böcker är billigare än i Sverige. Då tillkommer visserligen frakten (och ibland moms om man har otur!), men jag tycker ändå att det har varit värt det.

Jag har skrivit små kommenater till varje bok nedan, om du är nyfiken på vad jag tycker om böckerna.

Böckerna nedan är länkade direkt till Amazon.com (alla utom den svenska som är länkad till sidan där du köper just den boken). Klickar du på bilderna kommer du till en utförligare beskrivning av boken - och kan även beställa.
Skäggagam Skäggagam

av Sofia Cirverius

Min kommentar: Mycket bra bok på svenska om skäggagamer. Här står allt du behöver veta; skötsel, terrarium, sjukdomar, avel, föda och foderdjur, liv i Australien - och mycket mer. Här står också hur du bör hantera din skäggagam - vilket ofta missas i reptilböcker. Boken är bra skriven och faktagranskad av veterinär. Den här boken bör du definitivt köpa! Klicka på boken till vänster för att beställa den direkt av författaren.
cover Your Bearded Dragon's Life

Your Complete Guide to Caring for Your Pet at Every Stage of Life
by Liz Palika, Richard C. Paull (Editor)

Min kommentar: Det här är den bästa bok jag läst om Skäggagamer. D en täcker i princip allt du behöver veta. Allt från skötsel till hur man tränar sin skäggis. Ska du bara köpa EN bok rekommenderar jag den här! (Och/eller boken nedan! :-)
The Bearded Dragon Manual The Bearded Dragon Manual

by Philippe De Vosjoli, Robert Mailloux

Min kommentar: Jag måste erkänna att jag först var litet skeptisk till att köpa den här boken. Det är nämligen en s.k. uppdaterad version av "General Care and Maintenance of Bearded Dragons". MEN - det känns inte alls så. Det känns som en helt ny bok. Mycket bra dessutom. Den täcker nästan allt du behöver veta om Skäggagamer. Boken tar även upp de "små" frågorna som man undrar över som nybliven skäggisägare. Dessutom finns ett bra kapitel om sjukdomar och parasiter som är väldigt bra. Jag rekommenderar verkligen den här boken! Den här och boken ovan är de bästa böcker som finns om Skäggagamer!
General Care and Maintenance of Bearded Dragons General Care and Maintenance of Bearded Dragons

(The Herpetocultural Library Series)

Philippe De Vosjoli, Robert Mailloux (Contributor)

Min kommentar: Detta är den första versionen av boken ovan. Många rekommenderar den här boken - men ska jag vara ärlig så blev jag en aning besviken när jag läste den. Boken är inte dålig, men något rörig och inte ALLS lika komplett och snygg i layouten som "The Bearded Dragon Manual". "The Manual" är något dyrare än "General Care and Maintenance of Bearded Dragons" men värd varenda öre. Köp den istället!
cover The Bearded Dragon

An Owners Guide to a Happy Healthy Pet
by Steve Grenard, Bill Love (Photographer)

Min kommentar: En annan favorit. En bok skriven på ett personligt sätt, lätt att förstå och med fina bilder.
cover The Guide to Owning a Bearded Dragon

Selection, Housing, Feeding, Breeding, Ailments, Frilled Dragons
by David Zoffer

Min kommentar: Den här boken är fin, främst för sina stora, blanka fina bilder. Boken tar även upp "Frilled Dragons" och det är en ödla som blir allt populärare i Sverige.
Bearded Dragon : Facts & Advice on Care and Breeding Bearded Dragon : Facts & Advice on Care and Breeding

by Richard D. Bartlett, Patricia P. Bartlett

Min kommentar: Den här boken tar upp det elementära när det gäller skötsel av en Skäggagam.
Bearded Dragon Bearded Dragon

by Tom Mazorlig

Min kommentar: En till bok med underbart vackra bilder. Boken tar även upp nyttig information om Skäggagamer.
Lizards of the World Lizards of the World

by Chris Mattison and Christopher Mattison

Min kommentar: En jättebra bok om du är intresserad av andra ödlor än Skäggagamer.
Reptiles and Amphibians Reptiles and Amphibians

by Mark O'Shea, Tim Halliday

Min kommentar: Den här boken är verkligen bra. Lättöverskådlig, fina bilder och informativ. Tar på ett bra sätt upp massor av olika reptiler. Jättebra som ett "uppslagsverk". En av mina absoluta favoriter!
Green Iguana - The Ultimate Owner's Manual Green Iguana

The Ultimate Owner's Manual
by James W., III Hatfield

My comments: Den här boken ÄR verkligen den optimala manualen för en Leguan ägare! Någon gång ska jag skaffa mig en leguan så jag köpte den här boken. Den är jättebra skriven och tar upp precis ALLT du behöver veta. Köp den! :-)


In Association with Amazon.com
Search:
Keywords:
In Association with Amazon.com

Huvudsida Skötsel av skäggagam Bilder - Mina ödlor
Ungar - äggläggn & parning Om oss Frågor / Svar
Till minne av Hexxen Terrarie m bergsbakgrund Boktips


Copyright © Gunilla. All Rights Reserved.
No part of this website may be copied or reproduced without permission.