Mina egna erfarenheter av att äga en skäggagam


Här tänkte jag berätta litet om mina egna erfarenheter av att ha en skäggagam. Jag vill dock poängtera att jag inte på något vis är en expert. Det jag skriver här kan vara felaktigt. Jag utgår från det jag läst mig till och mina egna erfarenheter angående skäggagamer.

En av anledningen till att jag skriver om skäggisar på internet är att jag själv saknade svar på "de små frågorna" när jag skaffade Teo, min första skäggagam. Det finns massor av bra böcker (på engelska) och sidor på internet, men de tar oftast bara upp "rena fakta" såsom temperaturer UV-ljus o.s.v. Det var så mycket jag inte förstod "varför gör hon si, varför gör hon så?" "är detta verkligen normalt?" o.s.v. Kan jag här ge svar på några av dina frågor så är jag glad.

Vill du läsa mer om skäggagamer - se min länksida och köp böcker! Jag har en sida där jag rekommenderar bra böcker om skäggagamer.

Jag råder dig att köpa minst en bok så att du får alla basfakta angående temperatur i terrariet, UV-ljus, mat o.s.v. Du kan också söka på internet, men var kritisk mot den information du läser på nätet.

Du ska dock vara kritisk mot allt du läser, åsikter går isär angående en skäggis skötsel och dessutom är det är inte säkert att informationen på alla hemsidor på Internet är riktig. Personen som gjort sidan kanske inte alls har stor erfarenhet av ödlor - utan tyckte bara att det var häftigt med en hemsida... Läs mycket, jämför information - och använd sunt förnuft. Det kommer man långt med! :-)

/GunillaReservation för ev. felaktigheter.

OBS! Informationen i min text är inte på något sätt menad att vara allomfattande eller en ersättning för en veterinärkonsultation.
Kontakta en veterinär direkt om du misstänker att din skäggagam är sjuk.

© Mångfaldigande av denna text, helt eller delvis, är förbjudet enligt lagen om upphovsrätt utan tillstånd av Gunilla Ridderberg.
Huvudsida Skötsel av skäggagam Bilder - Mina ödlor
Ungar - äggläggn & parning Om oss Frågor / Svar
Till minne av Hexxen Terrarie m bergsbakgrund Boktips


Copyright © Gunilla. All Rights Reserved.
No part of this website may be copied or reproduced without permission.