Om Olga Olga är dotter till Disa och Cicero. Hon kläcktes den 22 september 2002 och är syster till Mira och Troll. Det är tyvärr något fel på Olgas leder. Det syns mest på vänster bakben, men man kan även känna det i svansen - den är litet knölig.

Redan två dagar efter att Olga kläcktes märktes det att lederna i bakbenen inte var som de skulle, men det verkar inte bekymra henne det minsta. Hon springer som klättrar för fullt även om det ser litet lustigt ut. Mig gör det inte ett dugg att hon inte är "perfekt". Jag älskar henne precis som hon är. Jag hoppas bara att hennes leder inte kommer att ge henne bekymmer i framtiden när hon blir äldre.

Olga är liten för att vara en skäggagam. Hon är 38 cm lång och väger bara knappt 300 gram. Att hon är så liten beror förmodligen på hennes ledfel.

Olga är döpt efter en vacker röd klippformation i centrala Australien som heter "The Olgas". Olga är snäll och "mild" i temperamentet.

Mars 2009
Jag träffade en familj som ville ta hand om både Olga och Troll, så i mars 2009 sålde jag dem. Det var inget lätt beslut att sälja 'mina' barn. Men att ha sex ödlor tar mycket tid - och jag visste att de båda skulle få det bra i sitt nya hem. Jag saknar dem och jag tänker på dem nästan varje dag... Deras presentationer får vara kvar ett tag till på min sida...
Om Cicero     Om Disa     Om Teo     Om Mira     Om Troll     Om Gunilla     Tillbaka     Hem


Copyright © Gunilla. All Rights Reserved.
No part of this website may be copied or reproduced without permission.